over Wakkermans openingstijden contactformulier sitemap
Bel direct met 0345 - 68 39 79

Nieuws van Panasonic

Panasonic staat natuurlijk bekend als DE plasmaproducent. Oled techniek zou je in principe ook plasma 2.0 kunnen noemen. Vandaar dat Panasonic wat technieken gebruikt in hun Oled toestellen afgeleid uit het plasmatijdperk.

LG is de enige producent die OLED schermen kan maken, elk ander merk koopt dus de schermen in bij LG. De meeste fabrikanten bestellen gewoon schermen bij LG en deze worden dan uitgeleverd. Panasonic heeft een aantal mensen in de fabriek van LG lopen, die continu het productieproces monitoren, en alleen de beste batches komen naar Panasonic toe. De andere fabrikanten kopen schermen die 80% gereed zijn. Deze voegen er bijvoorbeeld hun eigen software aan toe en eventueel een andere omlijsting. Bij Panasonic worden de schermen echter aangekocht als ze op 20% zitten. Panasonic voegt namelijk aan het scherm nog wat hardware toe, hardware die ze ook toepaste op plasmaschermen. Waardoor het scherm beter gekoeld wordt, en daardoor betere prestaties kan leveren dan toestellen zonder deze extra koeling. Dit resulteert in een vloeiender en helderder beeld dan andere OLED schermen.

Panasonic toont transparante OLED

Panasonic toont ook een transparant OLED-scherm, dat eerder dit jaar voor het eerst te zien was op de Salone del Mobile, de grootste en meest prestigieuze meubel- en lifestylebeurs ter wereld in Milaan.Het transparante OLED-scherm, dat lijkt op een glazen kast, bestaat uit een frame met een houten afwerking met daarin iets wat lijkt op een glasplaat. Hierdoor harmonieert het op natuurlijke wijze met elke hedendaagse leefruimte. Zodra het apparaat wordt aangezet, verandert het echter in een levendig OLED-scherm. 


Panasonic ontwikkelt MegaCon, een Dual Panel LCD monitor prototype

Dit Dual Panel LCD monitor prototype (codenaam MEGACON) is volledig binnen Panasonic ontwikkeld, heeft de door Panasonic vervaardigde panelen en maakt volledig gebruik van de televisie-expertise die Panasonic al meer dan een halve eeuw heeft verzameld.

Het bestaat uit een hoogwaardig 4K-buitenpaneel met een zwart-wit binnenpaneel om de directe LED-achtergrondverlichting te moduleren. Hierdoor kan er op pixelniveau worden gedimd en wordt een contrastverhouding van 1.000.000:1 mogelijk, ongekend voor LCD-schermen. Na uitgebreid te zijn getest door Hollywood studio's en postproductiebedrijven is de kleurweergave net zo nauwkeurig als die van een masteringmonitor.
Dit Dual Panel LCD monitor prototype (codenaam MEGACON) is volledig binnen Panasonic ontwikkeld, heeft de door Panasonic vervaardigde panelen en maakt volledig gebruik van de televisie-expertise die Panasonic al meer dan een halve eeuw heeft verzameld.

   0345 - 68 39 79